Luna Națională de Prevenire a Cancerului

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Teleorman, prin Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii, celebrează, în februarie 2018 , ”Luna Natională de Prevenire a Cancerului”.

Scopul campaniei  este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin cresterea gradului de constientizare în rândul publicului larg si prin impulsionarea autoritătilor de a lua măsuri suplimentare împotriva cancerului.

Sub sloganul ”Noi Putem. Eu Pot.”, Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, 4 februarie 2018, explorează actiuni pe care putem să le întreprindem pentru a salva vieti, pentru a atinge echitate în îngrijirea cancerului si pentru a face o prioritate din lupta împotriva cancerului.

Asa cum cancerul afectează pe toată lumea în moduri diferite, fiecare avem puterea de a lua măsuri pentru a reduce impactul bolii asupra persoanelor, familiilor si comunitătilor.
De Ziua Internatională împotriva cancerului la copii, 15 februarie 2018, se solicită decidentilor din sistemele medicale, părintilor, familiilor si comunitătilor să solicite guvernelor colaborarea cu organizatiile neguvernamentale si comunitătile locale, pentru a asigura tratament si îngrijiri adecvate pentru copiii cu cancer.
Scopul Campaniei este “Acces universal mai bun la tratament pentru copiii si adolescentii cu cancer”. Mesajul-cheie este “Copiii merită ce este mai bun!”.
În România, Campania “Luna Natională de Prevenire a Cancerului” este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de Directia de Sanatate Publica, prin Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii.

Se vor derula urmatoarele activitati:postarea pe website-ul directiei de informatii referitoare la prevenirea cancerelor; postarea de afise si distribuirea de materiale informative in locurile publice; diseminarea de informatii, pe aceasta tema, in mass-media locala; organizarea de puncte de informare in policlinici, spitale, cabinetele medicale individuale, piete, unitati comerciale, etc.; discutii online pe retelele de socializare despre prevenirea cancerelor; prezentarea de seminarii, pe aceasta tematica, in scolile sanitare postliceale si licee.

Parteneri: asistentii medicali comunitari, medicii de familie,cadrele didactice, administratia publica locala, cabinetele scolare, presa.

 

 Împreună pentru un viitor mai bun.

Să facem mai mult. Să ne pes mai mult.