Comunicat de presa – 16 mai 2011

Campanie de celebrare a Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Hipertensiunii Arteriale

,,Verfica-ti tensiunea arteriala, mentine-o la valori normale”

Cu ocazia acestui eveniment mondial,  la initiativa  Institutului National de Sanatate Publica si cu suportul tehnic al Directiei de Sanatate Publica Teleorman, in cadrul subprogramului de promovare a unui stil de viata sanatos al Ministerului Sanatatii, in toate judetele tarii si in municipiul Bucuresti se deruleaza campania nationala cu sloganul „Sanatatea inimii este in mainile tale”.

Campania se adreseza populatiei din toate categoriile de vârstă.

Scopul campaniei este constientizarea populaţiei despre riscurile HTA, incurajarea practicarii metodelor de diagnosticare precoce si prevenire. Obiectivele principale fiind cresterea numarului de persoane care isi verifica TA regulat, precum si acelora care adopta măsuri care sa previna aparitia HTA.

La nivelul judetului Teleorman, numarul cazurilor de hipertensiune arteriala este in crestere, astfel incat la sfarsitul anului 2010 se inregistrau 44096 de cazuri.

Pentru a marca Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale, D.S.P. Teleorman, prin compartimentul Evaluare si Promovare a Sanatatii, pe data de 17 mai 2011, va instala in centrul orasului Ziminicea un cort unde se va masura TA, concentratia de monoxid de carbon in aerul expirat la fumatori, glicemia, consiliere pe aceasta tema si distribuirea de materiale informative. O actiune similara a avut loc saptamana trecuta in orasul Videle.

D.S.P TELEORMAN

Director Executiv MIOARA MARIA COMANA