Comunicat de presă

 

Ca urmare a unor articole de presă apărute în mass-media, cu privire la identificarea unui lot de ouă contaminat cu o substanță interzisă, la o fermă avicolă din localitatea Drăgănești Vlașca, Direcția de Sănătate Publică Teleorman face următoarele precizări:

Potrivit Ordinului Ministrului Sănatații nr.1078 din 2010, privind aprobarea Regulamentului de organizare și functionare a structurii organizatorice, Direcțiile de Sănătate Publică sunt servicii deconcentrate, subordonate ministerului Sănătății, reprezentând autoritatea de sănătate publică la nivel local, care realizează politicile și programele naționale de sănătate, elaborează programe locale organizează structurile sanitare și evidențele statistice pe probleme de sănătate publică.

În consecință, Direcția de Sănătate Publică Teleorman nu are atribuții privind controlul siguranței alimentelor. Totodată, vă informăm că instituția noastră nu a emis niciun comunicat de presă cu privire la cazul produselor contaminate la ferma din Drăgănești Vlașca.

În același timp, vă comunicăm faptul că, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Teleorman, nu a fost demarată nicio anchetă în acest sens.

 

 

BIROUL DE PRESA