Comunicat

 

CAMPANIA DE PROMOVARE A VACCINARII IMPOTRIVA RUJEOLEI-“PRETUIESTE-TI COPILUL. VACCINEAZA-L”!

Directia de Sanatate Publica prin Directorul executiv, dr. Maria Mioara Comana si Compartimentul de Promovare a Sanatatii in colaborare cu Prefectul Judetului Teleorman d-l. Florinel Dumitrescu, Presedintele Consiliului Judetean Teleorman d-l Danut Cristescu, Viceprimarul municipiului Rosiorii de Vede, d-na Cristiana Piper Savu,medicii de medicina scolara si asistentii medicali scolari organizeaza si deruleaza Campania de Vaccinare ROR.

Campania are loc in municipiul Rosiorii de Vede, din casa in casa, in special la familiile de cetatenie rroma unde evolueaza un focar de rujeola declansat la 20.07.2017.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Vaccinul impotriva rujeolei(pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli.

In cadrul campaniei se impart afise si pliante pentru informarea populatiei cu privire la importanta vaccinarii.

MENTIONAM CA LA 31.07.2017 CAMPANIA DE VACCINARE ROR PRIVIND COPIII RESTANTIERI SI CEI CATAGRAFIATI PENTRU LUNA IN CURS SE PREZINTA ASTFEL:

  • DIN 1384 COPII ELIGIBILI LA VACCIN AU FOST VACCINATI 1107 COPII IAR 190 COPII NU SE MAI AFLA IN TARA DE CEL PUTIN 3 ANI.

DE ASEMENEA AU EXISTAT 107 CAZURI DE REFUZ DE VACCINARE PRIN DECLARATIILE PARINTILOR.

 

Biroul de presa al DSP Teleorman

Descărcați documentul